Coworking werkt goed

Naarmate deze strategie zich ontwikkelt, evolueert en vooral aan populariteit wint. Het is onvermijdelijk om erover na te denken. Waar heb ik het over? Coworking natuurlijk.

Je hoort het om je heen. Je ziet commercials en hints op tv. Maar wat is coworking?

Met deze gids heeft u alle antwoorden op uw vragen. We bespreken eerst alle details van coworking, de basisprincipes en dingen die je moet weten. Dan kijken we of en waarom deze werkwijze bij u past. En tot slot zullen we eindigen met hoe we betrokken kunnen raken bij een coworking. Uiteraard noemen we ook alle nadelen en dingen die we moeten vermijden.

Wat is coworking?

Over het algemeen is de definitie van coworking wanneer mensen samenkomen in een neutrale ruimte om onafhankelijk aan verschillende projecten of in groepen te werken. Dit is anders dan een typische kantoorwerkruimte, omdat de mensen die deel uitmaken van een coworking-ruimte meestal niet voor hetzelfde bedrijf werken.

Coworking-ruimtes bieden dezelfde voorzieningen die u in een traditioneel kantoor zou aantreffen, en meer. Een belangrijke onderscheidende factor is flexibiliteit, aangezien u geen langetermijnhuurovereenkomst hoeft af te sluiten in een coworking-ruimte.

Elke coworking-ruimte heeft altijd basisitems zoals wifi, printers en meestal een vergaderruimte. Sommige hebben thee, koffie en snacks, zoals croissants, snacks en meer.

Sommige bieden u een veelvoud aan diensten, variërend van digitale activa tot coaches en bedrijfsadviseurs. Sommige hebben misschien 3D-printers en andere technologieën waartoe u in een privékantoor niet altijd toegang hebt, vooral vanwege hun zeer hoge prijs. Sommige prijsbewuste coworking-ruimtes zijn eenvoudiger en bieden weinig meer dan een bureau en wifi.

Om terug te komen op het belangrijkste: er moet aan worden herinnerd dat Coworking een kantoor is waarin meerdere werknemers van verschillende bedrijven een ruimte delen, wat besparingen en gemak mogelijk maakt door het gebruik van gemeenschappelijke infrastructuur, zoals apparatuur, openbare diensten en diensten voor receptie en bewaring.

Sinds wanneer bestaat coworking?

De eerste coworking-ruimte werd in 1955 in Berlijn opgericht door hackers. Het idee was om gedachten, ruimte en informatie te delen om taken uit te voeren met degenen die zich bij de leden voegden. Momenteel hebben ze seminars, lessen en een verscheidenheid aan sociale evenementen toegevoegd, wat bijdraagt ​​aan de trend om meer gemeenschappelijke ruimtes te openen. Er zijn hackerspaces in San Francisco, Santa Clara en Brooklyn en ze blijven groeien.

Het woord ‘coworking’ werd voor het eerst gebruikt door Bernard DeKoven, die het omschreef als ‘samenwerken als gelijken’. Mensen die als zelfstandige werken of voor verschillende werkgevers werken, maar via een computernetwerk ideeën kunnen uitwisselen met tools en gecoördineerde bijeenkomsten. Een ruimte die in hetzelfde jaar in New York werd geopend door een softwarebedrijf met een flexibele kantooropstelling.

Hoe groeit coworking?

Het aantal coworking-ruimtes over de hele wereld zal naar verwachting in 2020 bijna 20.000 bereiken, daarna meer dan verdubbelen in 2024 en meer dan 40.000 bedragen.

Tegen 2022 zal 15% van de bedrijven in de wereld buiten de Verenigde Staten gedeelde werkplekken gebruiken.

In 2019 waren er wereldwijd meer dan 3 miljoen werknemers. Verwacht wordt dat dit aantal in 2022 bijna zal verdubbelen.

Vóór de pandemie waren coworking-ruimtes het snelst groeiende type kantoorruimte in commercieel onroerend goed. Hoewel ze momenteel minder dan 5% van de markt vertegenwoordigen, wordt verwacht dat ze tegen 2030 30% vertegenwoordigen.

Tegenwoordig vertegenwoordigen de 10 grootste aanbieders van coworking en flexibele kantoorruimte 36% van de markt.

New York en Londen zijn de belangrijkste steden ter wereld als het gaat om het openen van nieuwe ruimtes. De coworking in Brussel is ook erg aanwezig en groeit

Coworking gebouw Brussel
Coworking gebouw Brussel

Wat zijn de belangrijkste voordelen van coworking?

We zullen in dit artikel veel van de voordelen van coworking-ruimtes bespreken, maar hier is een overzicht van de belangrijkste redenen waarom mensen graag coworking-ruimtes gebruiken:

Activeer hun motivatie

er heerst een sfeer van productiviteit als je in een kamer vol gemotiveerde mensen zit. Het is bijna onmogelijk om te verslappen. U zult zeker veel meer doen dan waar dan ook.

Maak deel uit van de gemeenschap

Er is een gevoel van gemeenschap. Op plaatsen met vaste klanten en bekende gezichten is het verbazingwekkend hoeveel wederzijdse steun en het gevoel erbij te horen ontstaan. Het wordt als een tweede familie, maar dan een bedrijf, waar u de hulp en het advies kunt vinden die u nodig heeft wanneer u die nodig heeft.

Behoud flexibiliteit

In plaats van een langetermijnhuurovereenkomst te ondertekenen, kunt u veel flexibelere overeenkomsten sluiten met coworking-ruimtes. Dit is ideaal voor startups met een klein budget, en zelfs individuen die daarom als zelfstandige werken, kunnen betaalbare opties vinden.

Verbreek de verbinding met je persoonlijke leven

Thuiswerken is geweldig, maar je raakt ook gemakkelijk in een sleur. Omgaan met andere mensen is goed voor je geest, het kan je scherp houden en is geweldig voor creativiteit. Vooral omdat het, afhankelijk van de omgeving waarin je leeft, erg moeilijk kan zijn om je daar te concentreren. Kinderen, dieren of zelfs kamergenoten kunnen een bron van afleiding zijn.

Ontwikkel uw professionele netwerk

Als je zoveel mensen hebt die zoveel gemeen hebben, is het slechts een kwestie van tijd voordat je begint met het opbouwen van een geweldig netwerk en er nieuwe kansen ontstaan ​​met deze gloednieuwe contacten.

Voor wat voor soort professionals is coworking geschikt?

Coworking-ruimtes zijn populair in de wereld van startups en freelancers. Toen coworking-ruimtes voor het eerst het levenslicht zagen, lag het voor de hand om tegelijkertijd aan “startup” te denken en een kantoorgebouw (hierboven) voor te stellen waar iedereen in eenwielers reed en in fauteuils zat die hier aan het sleutelen waren. Het zijn echter niet alleen prijsbewuste start-ups die profiteren van coworking. Dus wie gebruikt coworking-ruimtes?

Individuen of mensen die vanuit huis werken

Voor zelfstandigen en anderen die voor zichzelf werken, kan een dergelijke omslagregeling een fortuin besparen.

Het belangrijkste is dat een coworking-ruimte een geweldige manier is om andere ondernemers en individuen te ontmoeten. Het is een uitstekende plek om allerlei soorten netwerken te creëren.

Of je nu een digitale editor, creatief persoon, programmeur of meer een manusje van alles bent, de kans is groot dat je in een coworking-ruimte mensen ontmoet die aan soortgelijke dingen werken.

Daarnaast krijg je misschien zelfs de kans om te chatten met mensen die je kunnen helpen op sommige gebieden die niet echt je sterke punten zijn. Als je zoveel mensen in één ruimte hebt, met zo’n diversiteit aan talenten, is het verbazingwekkend hoeveel je kunt vinden om te helpen, zelfs als ze allemaal hun eigen ding doen.

Begrijp me niet verkeerd, het is niet alsof iedereen iedereen zit te vertellen over hun plannen, maar er is zeker een beetje pauze en ruimtes waar je kunt praten tijdens de lunch.

Maar het echte pluspunt is de focus, de grote motivatie en zeker goede communicatie (die je in de meeste goede coworking-ruimtes tegenkomt). Er hangt echt een speciale sfeer als je een kamer hebt vol gemotiveerde mensen die allemaal werken aan het bouwen van hun dromen.

Kleine en middelgrote bedrijven

Kleine bedrijven die niet dezelfde overheadkosten willen als een traditionele lease, zijn massaal gaan samenwerken. Omdat de opstartkosten relatief laag zijn en het coworking-lidmaatschap de meeste (zo niet alle) apparatuur omvat die een bedrijf dagelijks nodig heeft, is het geen wonder dat kleine bedrijven nu de meerderheid van de coworking space-gebruikers vertegenwoordigen.

Bedrijven

Ja, zelfs grote internationale bedrijven zoals Nike werken samen met coworking-bedrijven om aan hun behoeften op het gebied van werkruimte te voldoen. Als u duizenden werknemers over de hele wereld heeft, kan het beheren van de behoeften op kantoor een gedoe zijn. Deze bedrijven vertrouwen op een coworking-bedrijf om een ​​aangepaste ruimte voor hen te creëren of ze zullen dienen als de primaire huurder in de ruimte.

Een bedrijf dat een dochteronderneming in België wil openen en ervoor kiest zich in Brussel te vestigen om de voorkeur te geven aan coworking. Zo hoeft hij zich niet te verplichten tot een huurovereenkomst voor 9 jaar en een huurwaarborg van een hoog bedrag te betalen wanneer de activiteit nog niet gestart is.

Verenigingen

Veel coworking-ruimtes bieden non-profitregelingen of kortingen. Vanwege de algemene kostenbesparingen van coworking (en kostenbewustzijn), hebben dit soort bedrijven zich ook tot deze flexibele coworking-relaties gewend.

Wat zijn de alternatieven voor coworking?

Werk vanuit huis

Thuiswerken heeft voor- en nadelen. Veel online ondernemers beginnen zaken om te ontsnappen aan een aspect van de typische levensstijl en bedrijfscultuur. Werken op afstand heeft allerlei mogelijkheden geopend om een ​​bedrijf te runnen of zelfs voor iemand anders te werken. Ondanks de voordelen zijn er ook enkele dingen die u kunnen vertragen.

Werken vanuit huis of in een hotelkamer heeft talloze voordelen. Het is geweldig om wakker te worden wanneer je wilt, pauzes te nemen wanneer je wilt, pyjama’s te dragen wanneer je wilt …

Maar aan het eind van de dag is het ook gemakkelijk om de focus te verliezen en weg te glippen. Er is iets aan het achter een bureau zitten dat u helpt gemotiveerd te blijven, u op uw taken te concentreren en het meeste uit uw tijd te halen.

Lorsque vous êtes un particulier ou toute autre personne qui définit son propre propre emploi du temps, c’est bien de ne pas avoir un patron qui regarde par-dessus votre épaule et qui surveille votre temps, mais vous êtes toujours responsable (envers vous- zelfde).

Er is een bepaalde verantwoordelijkheid die ontstaat wanneer u met andere mensen werkt, ook al hebben ze niets met uw project te maken, dat ze niet eens uw collega’s zijn en dat u met geen woord tot hen spreekt.

Werk in cafés

Het tweede alternatief (voor thuiswerken) is werken in cafés en restaurants. Veel nieuwe coworking-modellen (vanaf 2017) hebben deze ruimtes tijdens hun gesloten of ongebruikte uren omgevormd tot pop-up coworking-ruimtes. Cafés zijn nauw verbonden met werkomgevingen vanwege de toegankelijkheid van tafels en onbeperkte koffie. Afgezien daarvan zijn er nog andere voordelen zoals snelle wifi en werkruimte voor de goedkope prijs van een kopje koffie. Zoals alle voordelen zijn er ook nadelen. Aangezien deze ruimtes vaak openstaan ​​voor tijdelijke bezoeken, kan er lawaai en andere afleiding zijn waardoor u uw werk niet kunt doen.

Hoe de meest geschikte coworking-ruimte kiezen?

In 2020 waren er wereldwijd 23.000 coworking-ruimtes. Voordat u uw keuze maakt, moet u deze 6 beste tips voor het kiezen van coworking-ruimte volgen:

De locatie

Om voor de hand liggende redenen is locatie de belangrijkste overweging bij het kiezen van uw ideale kantoorruimte. Kies een ruimte op redelijke afstand van uw huis. Zoek naar voorzieningen zoals restaurants, parkeerplaatsen, winkels en openbaar vervoer die het voor klanten gemakkelijk maken om toegang te krijgen en te entertainen.

Het budget

U wilt ervoor zorgen dat de ruimte die u kiest, een betaalbare langetermijnoplossing voor uw team biedt. Als u van plan bent om de ruimte over een paar maanden uit te breiden, dient u hier rekening mee te houden. Als u van tevoren weet wat uw budget is, kunt u in een vroeg stadium te dure ruimtes wegfilteren, wat u tijd (en geld) bespaart.

De werkomgeving

Heeft u een kantoor nodig dat alleen aan u is gewijd of kunt u in een open ruimte werken met gebruikmaking van vergaderruimtes? Gelden er wettelijke beperkingen voor de manier waarop u uw bedrijf runt? U moet ervoor zorgen dat u aan de basisbehoeften van uw bedrijf voldoet.

De gemeenschap

Als je eenmaal weet of de betreffende ruimte aan je behoeften en budget voldoet, kun je enkele van de grappigste aspecten van de ruimte bekijken. In wat voor soort gemeenschap zie je jezelf? Elke coworking-ruimte stimuleert en trekt verschillende leden van de lokale buurten aan. Als u bijvoorbeeld een grafisch ontwerper bent, wilt u misschien een ruimte kiezen met andere ontwerpers waarmee u kunt samenwerken.

Naast de “professionele” redenen om lid te worden van een gemeenschap, wilt u gemotiveerd zijn om elke dag naar het werk te komen, te netwerken, partners te vinden en zelfs nieuwe vrienden te maken.

Voor hoelang?

Planning voor de toekomst is een fundamentele bedrijfsstrategie. Hoe lang ben je van plan om in de door jou gekozen coworking space te blijven? Bent u van plan om nationaal of wereldwijd uit te breiden? Biedt de door u gekozen coworking-ruimte toegang tot een netwerk van locaties? Dit zijn belangrijke dingen waarop u het antwoord moet weten voordat u een ruimte kiest.

De systemen zijn op hun plaats

Hoewel dit slechts de kers op de taart is, is het altijd een pluspunt om een ​​coworking-ruimte te kiezen die unieke voorzieningen biedt. Samen met gratis koffie, wifi en printer, zal het vinden van een ruimte die meer kan bieden, uw werkleven veel beter maken.

De meeste middelgrote tot grote steden zoals New York hebben honderden coworking-ruimtes die je kunt vinden door snel te zoeken. Online apps streven ernaar om een ​​uitgebreid netwerk van coworking-mogelijkheden te creëren, waardoor het voor werknemers gemakkelijk wordt om verbinding te maken met open werkplekken, door precies te bladeren wat elke locatie te bieden heeft en degene te kiezen die het beste werkt.

Hoeveel kost een coworking-ruimte?

Volgens DeskMag, die in 2019 een Europese studie over dit onderwerp heeft uitgevoerd, zijn de belangrijkste indicatoren in België de volgende:

  • de gemiddelde maandelijkse prijs van een dedicated kantoor in België bedraagt ​​387 euro
  • De gemiddelde maandelijkse kosten van een gedeeld kantoor bedragen 195 euro.
  • De gemiddelde kosten voor een enkele dag zijn 23 euro.

De evolutie van coworking

Nu jonge mensen steeds meer beginnen te beseffen dat ze niet per se in de rij hoeven te staan ​​en een ultra traditioneel pad hoeven te volgen, is het waarschijnlijk dat we een toename zullen zien van het aantal freelancers en ondernemers dat het werk gaat doen.

Het zal worden aangedreven door technologie, bewustzijn en kansen. Coworking wordt de nieuwe norm voor mensen die aan het werk gaan.

Het is onwaarschijnlijk dat coworking grote kantoorgebouwen zal vervangen, of dat iedereen ooit onafhankelijk zal worden. Grote organisaties zullen blijven gedijen en nieuwe zullen vanaf nul worden gecreëerd, maar ze zullen zich minder richten op het centraliseren van sites en meer op het aanbieden van voordelen zoals werken op afstand (waar mogelijk).

Er waren in 2017 slechts ongeveer 57,3 miljoen freelancers in de Verenigde Staten en tegen 2027 schatten ze dat de meerderheid van de Amerikaanse beroepsbevolking (tot op zekere hoogte) een of andere vorm van zelfstandig ondernemerschap zal uitoefenen.

Hoe coworking proberen?

Als je nieuwsgierig bent naar coworking, kun je het het beste proberen. Als je gewoon binnen wilt komen, doe dan je werk en ga dan. Als u zich zorgen maakt over sociale verplichtingen: wees niet. Het is net als de sportschool.

Iedereen is er om een ​​specifieke taak uit te voeren, en als je ervoor gaat, zal niemand je lastig vallen. Als je klaar bent om te chatten en benaderd te worden, ontmoet je geweldige lokale ondernemers en bouw je een coworking-community op.

Als u het gevoel heeft dat uw bedrijf, startup, app, blog of wat dan ook waar u aan werkt, stagneert, is tijd besteden aan het werken in coworking misschien precies wat u nodig hebt om dingen op gang te krijgen.